Tutkija

Vantaan kaupunki, Kaupunkistrategia ja johto, Talous ja strategia
Strategia ja tutkimus

Asematie 7, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 10.05.2021 tai sopimuksen mukaan - 


Haemme nyt Vantaalle strategia- ja tutkimusyksikköön kokenutta tutkijaa tilasto- ja tutkimustehtäviin. Tehtävänkuvaan kuuluvat erilaiset tietovarantoihin, tilastotuotantoon ja tutkimuksiin liittyvät tehtävät sekä niiden kehittämistyö. Tutkijan vastuualueeseen kuuluu muun muassa erilaisten otantojen tekeminen sekä osallistuminen Vantaan väestöennusteen laatimiseen ja rakentamistilastojen raportointiin.

Vantaa on voimakkaasti kasvava ja kehittyvä väkiluvultaan Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Vantaasta ja vantaalaisista tarvitaan luotettavaa tietoa kaupungin kehityksen seuraamiseen ja se luo pohjan kaupungin päätöksenteolle ja palvelujen suunnittelulle. Vantaan kaupungin strategia- ja tutkimusyksikkö huolehtii kunnan väestö- ja rakennustilastoista ja siellä tehdään väestöennusteet, tilastojulkaisuja sekä tutkimuksia. Yksikkö tuottaa tietoa erityisesti väestörakenteesta ja muuttoliikkeestä, työpaikoista, työssäkäynnistä ja työttömyydestä, asumisesta ja rakentamisesta sekä Vantaan alueista/alueellisesta kehityksestä. Tilasto- ja tutkimustyössä seudullinen yhteistyö on tärkeässä roolissa.   

Vantaalla viihtyy varmasti

Vantaa tunnetaan metropolialueen kaupunkina, jolla on rohkeutta, tahtoa ja taitoa tehdä asioita uudella tavalla. Kehittämistyössä toimimme aktiivisesti erilaisissa verkostoissa. Etsimme ratkaisuja ja käymme vuoropuhelua yli rajojen.

Vantaalla on mukava tehdä töitä ja arjen pyörittäminen työn rinnalla on vaivatonta. Työpaikkasi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, tulit sitten töihin mistä päin pääkaupunkiseutua tahansa. Junat, bussit ja autot kulkevat, eikä lentokenttäkään ole kaukana.

Tarjoamme työmatkaseteleitä työntekijöillemme. Kesälomatkin täällä Vantaalla tuntuvat aidoilta lomilta, kun työkokemuksen tuomat lisäviikot tuovat pituutta kesiin.

Mietitkö miltä tulevat Vantaa-kollegasi näyttävät ja mitä he puuhaavat? Kurkkaa Instagramista #töissävantaalla!

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-alalla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa

  • Avoimen työilmapiirin
  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus:  Ylempi korkeakoulututkinto sekä riittävä kokemus tutkimus- ja tilastotyöstä

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Hyvää tilasto-ohjelmien hallintaa (erityisesti SAS), ohjelmointiosaamista sekä valmiutta otantojen tekemiseen, suurten aineistojen käsittelyyn ja tilastollisiin analyyseihin.

Luemme eduksi: Erilaisten ohjelmointikielien osaaminen (esimerkiksi SQL, R tai Python) sekä kokemus rekisteriaineistojen käsittelystä, tutkimusraportoinnista sekä Power BI raportoinnista.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: KVTES

Edellytettävät luvat: Ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 36 h 15 min/viikko 


Yhteystiedot:

Talous- ja strategiajohtaja

Ruusula Matti

043 824 9254

matti.ruusula@vantaa.fi


Tavoitettavissa ti 13.4. klo 16-17, ma 19.4. klo 15-16


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Hakuaika alkaa: 31.03.2021 12:00Hakuaika päättyy: 23.04.2021 16:00

Jaa ilmoitus

Työpaikan luokittelut
Palvelusuhteen muoto
Työpaikkojen lukumäärä
Tehtävä on ollut haettavana aiemmin, tämä on uusintahaku
Hakukriteerit
Ilmoituksen kieli
Ammattialakategoria
Palvelusuhteen kesto